Zehir saçıyor: Soğanı sakın böyle yemeyin!

Zehir saçıyor: Soğanı sakın böyle yemeyin!

Vitamin bakımından oldukça zengin olan soğan dilimlendiğinde ve çokça bekletildiğinde zehir saçtığı ortaya çıktı. Ülkemizde ve dünya genelinde çokça tüketilen soğan dilimlendiğinde ve çokça bekletildiğinde oldukça zararlı olduğunu ortaya çıkması dikkat çekti.

SOĞANIN VİTAMİN VE ANTİBİYOTİK ETKİSİ:

Yemeklerde ve salatalarda sıkça kullanılan soğan, vitamin açısından oldukça zengin bir gıdadır. Ayrıca antibiyotik etkisi olduğu bilinmektedir.

BUZDOLABINDA SAKLANSA BİLE ZARARI BÜYÜK OLUYOR:

Uzmanlar ve yapılan araştırmalar, çiğ olarak doğranan soğanların saklama kaplarında veya buzdolabında bile bakteri oluşturduğunu göstermiştir. Bu nedenle kesilen soğanlar bekletilmeden tüketilmelidir.

DİLİMLENEN SOĞANLARIN ZARARLARI:

Salata ve yemeklerin vazgeçilmezi olan soğanın dilimlendiğinde bekletilmesinin oldukça zararlı olduğu belirtilmektedir. Çoğu zaman pişmiş olarak tüketilmesi önerilmektedir.

ARTIYORSA EVİN BİR ODASINA KOYUN:

Eğer doğradığınız soğanlar artıyorsa, bu durumda evin bir odasına koyarak havadaki mikropları öldürme amacıyla kullanılabilir.

ZEHİRLENMEYE KADAR GİDEBİLİYOR:

Soğanın yanlış bir şekilde tüketilmesi, vücudun enfeksiyon kapmasına ve hatta gıda zehirlenmesine neden olabilir. Ayrıca, yarım kalmış bir soğanın ertesi gün yenmesi veya yiyeceklere konması da ciddi tehlikelere yol açabilir.

 

"Zehir saçıyor: Soğanı sakın böyle yemeyin!" haberi, 08 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.