Yapıldıkça bereketi artacak, hem pratik hem de lezzetli! İşte tavuklu bulgur kapama tarifi

Yapıldıkça bereketi artacak, hem pratik hem de lezzetli! İşte tavuklu bulgur kapama tarifi

Fırında yapılan yemekler arasında hem lezzetiyle hem de sunumuyla dikkat çeken Fırında Tavuklu Bulgur Kapama, sofralarınıza şıklık katacak. Tavuk bagetlerin altındaki bulgurlar, tavuk suyuyla pişerek daha da lezzetli hale gelirken, üstündeki tavuklar kızararak mükemmel bir doku kazanıyor.

Fırında yapılan yemekler arasında öne çıkan bu tarif, sofranıza hem lezzet hem de görsel bir şölen sunacak. Tavukların suyuyla pişen bulgurun nefis kokusu mutfağınızı sararken, altın renginde kızarmış bagetler iştahınızı kabartacak. Yanında yoğurtlu mezeler ve taze bir salata ile servis edildiğinde ise adeta bir ziyafete dönüşecek.

FIRINDA TAVUKLU BULGUR KAPAMA TARİFİ

Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

1 adet kırmızı biber

2 diş sarımsak

Yarım adet kabak

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 tutam karabiber

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı pilavlık bulgur

8 adet haşlanmış tavuk baget

4 su bardağı sıcak su (tavuk suyu tercih edilirse daha lezzetli olur)

BULGUR BURYAN PILA WITH CHICKEN BUT RECIPE

NASIL YAPILIR?

Hazırlık:

Soğanı, havucu, biberi ve kabağı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince doğrayarak bir kenarda hazırlayın.

Sebzeleri Soteleyin:

Geniş bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Soğanları ilave edip üzerine biraz tuz serpiştirerek, pembeleşene kadar kavurun.

Sonra havuç, biber ve sarımsağı ekleyin, birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. En son kabağı da ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

Baharatlar ve Salça:

Sotelenen sebzelere tuz, kuru nane, kırmızı biber ve karabiberi serpin. Domates salçasını da ilave edip, karışım bir-iki dakika daha kavrulsun.

Bulguru Ekleyin:

Bulguru sebzeli karışıma ekleyin ve bulgurlar tane tane olana kadar 3-4 dakika kadar kavurun. Böylece tüm lezzetler birbirine karışır.

Fırına Hazırlık:

Hazırladığınız karışımı geniş bir fırın kabına aktarın. Üzerine haşlanmış tavuk bagetlerini yerleştirin. Sıcak suyu veya tavuk suyunu üzerine gezdirin.

Fırında Pişirme:

Fırın kabını alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Folyoyu çıkardıktan sonra tavukların üzeri güzelce kızarana kadar 10 dakika daha pişirin.

Demlendirme:

Fırından çıkardıktan sonra, üzerini temiz bir bezle örtüp 5-10 dakika dinlendirin. Böylece bulgur daha tane tane olur ve lezzetler birbirine karışır.

Servis Önerisi:

Yemek servise hazır! Yanına bol köpüklü ayran ya da sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz. Mevsim salatası ile mükemmel bir ziyafet menüsü oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun!

"Yapıldıkça bereketi artacak, hem pratik hem de lezzetli! İşte tavuklu bulgur kapama tarifi" haberi, 04 Mart 2025 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.