Yağ çekmeyen pişi! Sahura özel balon gibi kabaran pişi tarifi: Üstelik mayalanma derdi de yok!

Sahur sofralarının vazgeçilmezi pişi, bu tarifle artık yağ çekmeden, balon gibi kabarıyor! Hafifliği ve lezzetiyle şaşırtan bu yöntemle sahurda mideyi yormayan, çıtır çıtır pişiler hazırlayabilirsiniz. İşte püf noktaları ve adım adım tarifi!
Ramazan ayının en keyifli anlarından biri, sahurda sevdiklerimizle bir araya gelmektir. Ancak sahurda tercih edilen yiyeceklerin, hem uzun süre tok tutması hem de mideyi rahatsız etmemesi büyük önem taşır. İşte, hem hafif hem de lezzetli bir seçenek arayanlar için, yağ çekmeyen ve kabaran harika bir pişi tarifi!
MALZEMELER
1 yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
YAPILIŞI
İlk olarak, yoğurma kabına yumurtayı, ılık suyu, yoğurdu, zeytinyağını ve sirkeyi alıp karıştıralım. Ardından tuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice karışturalım, böylece tüm malzemeler birbirine karışsın. Unu azar azar, kontrollü şekilde ekleyerek ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru bezelere ayıralım. Tezgahın üzerine un serpip, bezeleri alıp merdane ile açalım. Hamurun ince olmamasına dikkat edelim, çünkü çok ince açarsak pişiler şişmez. Açtığımız hamurları keskin ağızlı bir su bardağı ile yuvarlak şekilde keselim. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlayalım. Yapışmaz tavaya sıvı yağ koyup, iyice ısınmasını bekleyelim. Yağ ısındığında pişileri tavaya koyup her iki tarafını da iyice kızartalım. Pişiler hazır olduğunda, onları servis tabağına alalım. Yağ çekmeyeceği için gönül rahatlığıyla afiyetle yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
"Yağ çekmeyen pişi! Sahura özel balon gibi kabaran pişi tarifi: Üstelik mayalanma derdi de yok!" haberi, 04 Mart 2025 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.