Tatlı krizlerine ferahlatıcı ve zarif bir çözüm: Frambuazlı cheesecake! Tadına bakanlar bayılıyor

Tatlı krizlerine ferahlatıcı ve zarif bir çözüm: Frambuazlı cheesecake! Tadına bakanlar bayılıyor

Tatlı krizlerine yenik düşmek yerine, mutfakta küçük bir sanat eseri yaratmaya ne dersiniz? Özellikle hem hafif hem de ferahlatıcı tatları sevenler için frambuazlı cheesecake, hem göze hem de damaklara hitap eden harika bir seçenek.

Tatlı tutkunlarının favorisi haline gelen cheesecake, yumuşak dokusu ve harika aromasıyla her ısırıkta damakları şenlendiriyor. Üzerine eklenen ekşi tatlı frambuaz sosu ise bu lezzeti daha da mükemmelleştiriyor, tatlı krizlerine birebir çözüm oluyor. Evde pastane kalitesinde bir frambuazlı cheesecake yapmak, düşündüğünüz kadar zor değil. İşte mutfağınızda harika kokular yayacak o enfes tarif!

MALZEMELER

Cheesecake'in sosu için:

1 paket frambuaz

1/2 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı su

1 paket vanilin

Tabanı için:

2 paket tam buğdaylı bisküvi

125 gram eritilmiş tereyağı (8,5 yemek kaşığı tereyağı)

Kreması için:

1 yemek kaşığı nişasta

3 adet yumurta

1 adet limonun suyu

1 adet limon kabuğu rendesi

1 su bardağı toz şeker

1 kutu sıvı krema (200 ml)

600 gram labne peyniri

1 paket vanilin

gelin-gorumce-fatih-urek-frambuazli-cheesecake-malzemeleri-kocaeligundem.webp

YAPILIŞI

Frambuazlı cheesecake yapmak için öncelikle kelepçeli kalıbın kenarlarına yağlı kağıt kesip yerleştirin. Kalıbın tabanına ve kenarlarına margarin sürüp, yağlı kağıtla kaplayın. Ardından, tabanın su geçirmemesi için alüminyum folyo ile sarın. Frambuazları yarım su bardağı şeker ve bir bardak suyla karıştırarak buzdolabında beklemeye alın.

Cheesecake tabanı için, 2 paket tam buğday unlu bisküviyi rondodan geçirin ve üzerine 125 gram eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar rondodan geçirin. Hazırladığınız bisküvili karışımı kalıba yerleştirip bir spatula veya bardakla iyice bastırarak düzleştirin. Bu adımı tamamladıktan sonra tabanı buzdolabında dinlendirin.

Cheesecake kreması için, 3 yumurta, 600 gram labne peynir, 1 su bardağı toz şeker, 1 kutu sıvı krema, 1 limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 paket vanilin, 1 yemek kaşığı nişastayı bir kaba alıp mikserle pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız kremayı, buzdolabından çıkardığınız tabanın üzerine dökün. Derin bir fırın tepsisine su ekleyip, cheesecake kalıbını yerleştirin. Önceden 180 derecede 25 dakika, ardından 150 derecede 25-30 dakika pişirin. Fırını kapatıp cheesecake’i 1 saat daha fırında bekletin. Bu yöntem, cheesecake’in çatlamadan pişmesini sağlar.

Cheesecake soğurken, frambuazlı sosu hazırlamak için, frambuazları bir blenderda ezin. 1 çay bardağı suyla 2 yemek kaşığı nişastayı bir kasede karıştırıp, tencereye ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Sos yoğunlaşınca, içine 1 paket vanilin ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Cheesecake ve frambuaz sosu soğuduktan sonra, cheesecake’in üzerine sosu dökün ve bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi gün dilimleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

"Tatlı krizlerine ferahlatıcı ve zarif bir çözüm: Frambuazlı cheesecake! Tadına bakanlar bayılıyor" haberi, 27 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.