Tarhana çorbasını sakın hastayken tüketmeyin!

Yaz aylarında sıkça üretilen tarhana, kışın tüketilen lezzetli çorbaların vazgeçilmez malzemesidir. Halk arasında popüler ve sevilen tarhana, genellikle "şifa deposu" olarak tanıtılsa da, hastalık durumlarında olumsuz etkiler yaratabilir.
Hastalık durumlarında çorba içmek, dünya genelinde oldukça yaygın bir davranıştır. Özellikle grip gibi rahatsızlıklarda, genellikle ilk önerilerden biri "sıcak bir kase çorba iç" olmaktadır. Çeşitli çorbaların sağlık açısından faydaları türlerine göre değişse de, genellikle sağlıklı kabul edilen tarhana çorbası, bazı durumlarda hastalığı kötüleştirebilir.
TARHANA ÇORBASINI HASTAYKEN İÇMEK ASLINDA ZARARLIYMIŞ
Birçok uzman, yüksek orandaki un içeriği nedeniyle tarhana çorbasını hasta olanlara önermemektedir
Diyetisyen Işın Sayın'a göre, hastalık durumlarında tüketilmesi önerilen çorbalar şunlardır:
İYİLEŞMEK İÇİN HANGİ ÇORBALAR TERCİH EDİLMELİ?
Tavuk suyu çorbası
Kelle Paça çorbası
Zerdeçallı mercimek çorbası
Fesleğenli domates çorbası
Zencefilli havuç çorbası
Bal kabağı çorbası
Ispanak çorbası
Pırasa çorbası
Balık çorbası
Bu çorbaların hepsi, kış hastalıklarını daha hızlı atlatmanıza yardımcı olacaktır. Eğer mutlaka tarhana çorbası içmek istiyorsanız, en azından içerisinde kıyma bulunan bir tarif tercih edebilirsiniz.
"Tarhana çorbasını sakın hastayken tüketmeyin!" haberi, 30 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.