Tam ekmek banmalık soslu et kavurma tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor

Misafir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak, şıklığı ve lezzetiyle her insanın beğenisini kazanacak bir tarifimiz var: Soslu et kavurma tarifi. Geleneksel Türk mutfağının izlerini taşıyan bu tarif, her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak.
TARİF: SOSLU ET KAVURMA
MALZEMELER
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı su
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
- Tavaya yağı ekleyin ve doğranmış soğanları ekleyip renk alana kadar kavurun.
- Ardından doğranmış biberleri de ekleyin ve biberler yumuşayana kadar kavurun.
- Biberler ve soğanlar kavrulduktan sonra kuşbaşı dana etini ekleyin ve biraz daha kavurun.
- Etler kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
- Tuz, pul biber, kekik ve karabiberi ilave edin. Üzerine suyu da ekleyin ve tüm malzemeler özdeşleşene kadar biraz daha pişirin.
SERVİS
Hazırladığınız soslu et kavurmayı sıcak olarak servis edin.
NOTLAR
- Bu tarif, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan et kavurmasının soslu bir versiyonudur.
- Etin lezzeti ve baharatların aromasıyla buluştuğu bu tarif, damaklarda iz bırakacak bir lezzet sunar. Afiyet olsun!
"Tam ekmek banmalık soslu et kavurma tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor" haberi, 07 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.