Tam ekmek banmalık soslu et kavurma tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor

Tam ekmek banmalık soslu et kavurma tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor

Misafir sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak, şıklığı ve lezzetiyle her insanın beğenisini kazanacak bir tarifimiz var: Soslu et kavurma tarifi. Geleneksel Türk mutfağının izlerini taşıyan bu tarif, her lokmasıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak.

TARİF: SOSLU ET KAVURMA

MALZEMELER

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

  1. Tavaya yağı ekleyin ve doğranmış soğanları ekleyip renk alana kadar kavurun.
  2. Ardından doğranmış biberleri de ekleyin ve biberler yumuşayana kadar kavurun.
  3. Biberler ve soğanlar kavrulduktan sonra kuşbaşı dana etini ekleyin ve biraz daha kavurun.
  4. Etler kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
  5. Tuz, pul biber, kekik ve karabiberi ilave edin. Üzerine suyu da ekleyin ve tüm malzemeler özdeşleşene kadar biraz daha pişirin.

SERVİS

Hazırladığınız soslu et kavurmayı sıcak olarak servis edin.

NOTLAR

  • Bu tarif, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan et kavurmasının soslu bir versiyonudur.
  • Etin lezzeti ve baharatların aromasıyla buluştuğu bu tarif, damaklarda iz bırakacak bir lezzet sunar. Afiyet olsun!

"Tam ekmek banmalık soslu et kavurma tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor" haberi, 07 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.