Soğuk havalarda içinizi ısıtacak şifa dolu çorba: Yalancı kelle paça, gerçek tadı aratmıyor!

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak şifa dolu çorba: Yalancı kelle paça, gerçek tadı aratmıyor!

Türk mutfağının en cesur ve en şifalı lezzetlerinden biri olan kelle paça çorbası, kimi zaman ağır bulunabilir ya da uzun pişirme süresi sebebiyle göz korkutabilir. Ancak mutfağımızda her zaman bir çözüm vardır!

Türk mutfağının en güçlü şifa kaynaklarından biri olan kelle paça çorbası, hem lezzeti hem de faydalarıyla çok sevilen bir yemek. Ancak bazen kelle ve paçayı uzun süre kaynatacak vaktiniz olmayabilir. İşte bu durumda, hem pratik hem de aynı lezzeti sunan yalancı kelle paça çorbası devreye giriyor.

MALZEMELER

1 adet büyük boy kemikli et

Terbiyesi için:

4 yemek kaşığı yoğurt

1/2 adet limonun suyu

1 adet yumurta sarısı

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sirke

2,5 yemek kaşığı un

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Eti tıkayıp tencereye alın ve et tamamen yumuşayana kadar orta ateşte haşlamaya devam edin. Et piştikten sonra suyunu süzün ve eti didikleyin. Haşlama suyunu tekrar kaynatmaya başlayın, ardından didiklenmiş eti içine ilave edin. Terbiyeyi hazırlamak için yoğurdu, yumurtayı, un ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Et suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyin, karıştırarak ılıştırın. Ardından terbiyeyi azar azar kaynayan et suyuna ekleyin. Karışımı birkaç dakika daha kaynatıp çorbanın kıvamını almasını sağlayın. Yalancı kelle paça çorbanız servise hazır!

Afiyet olsun!

"Soğuk havalarda içinizi ısıtacak şifa dolu çorba: Yalancı kelle paça, gerçek tadı aratmıyor!" haberi, 21 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.