Sahurda uzun süre tok tutan pratik lezzet: Yumurta kapama tarifi!

Sahurda uzun süre tok tutan pratik lezzet: Yumurta kapama tarifi!

Ramazan ayının başlamasıyla sahur sofralarında hem pratik hem de doyurucu tarifler ön plana çıkıyor. Gün boyu tok kalmak isteyenler için yumurta, en ideal gıdalardan biri olarak öne çıkıyor. İşte sahurda saatlerce tok tutacak yumurta kapama tarifi...

Ramazan ayında sahurda uzun süre tok kalmak için doğru besinleri seçmek oldukça önemlidir. Protein açısından zengin olan yumurta, tokluk hissini uzun süre koruyarak sahur sofralarında sıkça tercih edilmektedir. Tereyağının enfes aroması ve baharatların lezzetiyle yapılan yumurta kapama, hem kolayca hazırlanması hem de besleyici içeriği ile sahur menülerinin favorisi olmayı başarıyor.

YUMURTA KAPAMA İÇİN MALZEMELER:

  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

YUMURTA KAPAMA YAPILIŞI

Yumurtaları küçük bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bir tutam tuz ekleyerek, kısık ateşte su kaynadıktan sonra yaklaşık 10-12 dakika haşlayın. Haşlanan yumurtaları soğuk suya alıp, kabuklarını soyun ve boylamasına ikiye kesin. Tavada tereyağını eritip, kırmızı toz biber, nane, pul biber ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve yumurtaları iç kısmı tavaya gelecek şekilde yerleştirip, üzerine baharatlı yağdan gezdirin. Kısık ateşte 3 dakika pişirip, sıcak servis edin.

Sahurda hem pratik hem de lezzetli bir seçenek olan yumurta kapama, gün boyu tok kalmak isteyenler için mükemmel bir tercih. Afiyet olsun!

"Sahurda uzun süre tok tutan pratik lezzet: Yumurta kapama tarifi!" haberi, 05 Mart 2025 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.