Sahurda kokusuyla herkesi etkisi altına alacak! Sodalı çıtır börek!

Evdeki malzemelerle pratik fakat bir o kadar da gösterişli bir lezzet yapmak istiyorsanız, sodalı çıtır börek tam size göre! Hem çay saatlerinde hem de ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz bu börek, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık yapısıyla damaklarda iz bırakıyor.
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan börek, her zaman sofralarımızın gözdesi olmuştur. Ancak bazı börekler vardır ki, bir kez tadınca unutulması imkansızdır. İşte o tariflerden biri: Sodalı çıtır börek! Dışı altın renginde ve çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan bu börek, geleneksel tariflere modern bir dokunuş katıyor. Üstelik yapımı da düşündüğünüzden çok daha kolay!
MALZEMELER
3 adet günlük yufka
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 şişe maden suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
Arası için:
1 kase beyaz peynir
2 yemek kaşığı rendeden geçirilmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1-2 çay kaşığı susam
YAPILIŞI
Sosu hazırlamak için tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin ve ikiye bölün. Yarısını alıp üzerine biraz sostan dökün ve fırçayla yayın. Ardından diğer yarısını üzerine kapatın ve ona da sostan sürün. Altı eşit üçgen elde edin. Peynirleri karıştırarak uç kısımlarına yeteri kadar yerleştirin. Kenarlarını içe katlayıp rulo şeklinde sarın, ancak fazla sıkmayın. Aynı şekilde tüm börekleri hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında, alt üst ayarda 190 derece sıcaklıkta, üzerleri altın rengini alana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağı geçtikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
"Sahurda kokusuyla herkesi etkisi altına alacak! Sodalı çıtır börek!" haberi, 28 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 28 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.