Pratikliğiyle tatlı severlerin favorisi: 20 dakikada soğuk baklava... Klasik baklavayı solluyor!

Tatlı severler için hem pratik hem de lezzet dolu bir tarif! Klasik baklavaya alternatif arayanlar için milföy hamuruyla hazırlanan soğuk baklava, hafifliği ve enfes tadıyla damakları şenlendiriyor. İşte adım adım yapılışı…
Son yıllarda popülerleşen soğuk baklava, klasik baklavanın ferahlatıcı bir versiyonu olarak mutfaklarda kendine sağlam bir yer kazandı. Ancak bu tatlıyı yapmanın zahmetli olduğunu düşünenler için harika bir haber: Milföy hamuru ile yapılan pratik soğuk baklava tarifi, tatlı krizlerine hızlı ve leziz bir çözüm sunuyor!
MALZEMELER
4 adet milföy yaprağı
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı rendeden geçirilmiş çikolata
YAPILIŞI
Soğuk baklava için şerbeti hazırlamak için, şeker, su ve sütü bir tencereye alıp karıştırarak eritin. Karışımı 10 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelerek yumuşayan milföy yapraklarını kare bir borcama yerleştirin. İki yaprağı yan yana koyup ortasını birleştirin. Ortasına ceviz ekleyin. Kalan iki milföy yaprağını da üzerine kapatıp kare kare kesin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında ağır ağır pişirin. Üstü güzelce kızarınca fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin. İlk sıcağı çıktıktan sonra hazırladığınız şerbeti üzerine dökün. Son olarak, kakao ve pudra şekeri karışımını serpip çikolata parçacıklarıyla süsleyin. Soğuk baklavanız servise hazır!
Afiyet olsun.
"Pratikliğiyle tatlı severlerin favorisi: 20 dakikada soğuk baklava... Klasik baklavayı solluyor!" haberi, 18 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.