Pastane tadını bulamayan bu tarifi denesin! En güzel un kurabiyesi tarifi

Un kurabiyesi severlere güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için pastaneleri bile solda bırakacağınız efsane un kurabiyesi tarifi hazırladık. Üstelik bu tarifle kurabiyeniz ağızda kütür kütür dağılacak... İşte tarifi!
İşte dillere destan pastane usulü un kurabiyesinin detaylı tarifi:
Malzemeler:
- 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
Un kurabiyesi hamurunu hazırlamak için, bir hamur yoğurma kabı alın. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Kabın içine yumuşamış tereyağı veya margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini ekleyin. Malzemeleri yoğurun.
Hamuru yaklaşık 5 dakika kadar yoğurduktan sonra nişastayı ve unu ekleyin. Hamuru iyice yoğurun, çünkü hamur parçalanacak ve yoğurma işlemi tamamlandığında şekil verilebilir hale gelecektir.
Şimdi hamuru şekillendirme zamanı. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparın ve rulo şekline getirin. Bir çatal yardımıyla rulo hamurun üzerine enlemesine çizikler atın. Ardından rulo şeklindeki hamuru bir bıçak yardımıyla verev şekilde kesin.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklı olarak dizin. Fırını önceden ısıtın. Fırın ısındığında kurabiyeleri pişirmek için hazır hale gelir.
Fırın ayarını 160 dereceye getirin ve kurabiyeleri ortalama 15 dakika kadar pişirin. Fırınlar farklılık gösterebileceğinden, kurabiyelerinizin pişme süresini kontrol edin. Kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra pudra şekeriyle bulayarak servis yapın.
Afiyet olsun! Bu tarif, davet sofralarınıza veya çay saatlerinize tat katacak harika bir lezzet sunuyor.
"Pastane tadını bulamayan bu tarifi denesin! En güzel un kurabiyesi tarifi" haberi, 28 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.