Paşa sarması tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan paşa sarması muhallebi ve hindistan cevizinin bir araya gelmesi ile hem görsel hem de lezzet olarak muhteşem bir tatlıya dönüşüyor. Saray sarmasına benzeyen ama farklı bir lezzet sunan bu tarif her insanın favori lezzetleri arasına ekleniyor. İşte paşa sarması tarif
LEZZETİNE HAYRAN KALACAĞINIZ PAŞA SARMASI TARİFİ
MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
ARASI İÇİN:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Yarım paket petibör bisküvi
DIŞI İÇİN:
- Hindistan cevizi
YÖNTEM:
1. MUHALLEBİNİN HAZIRLANMASI:
- Tencereye tereyağını alın ve eritin. Un kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine süt ve şekeri ekleyin, muhallebi koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırın.
- Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi pürüzsüz hale gelene kadar mikserden geçirin ve soğuması için bir kenara alın.
2. TATLının HAZIRLANMASI:
- Fırın tepsisinin alt tabanına hindistan cevizini eşit şekilde yayın.
- Soğuyan muhallebiyi hindistan cevizli tabanın üzerine dökün ve spatula ile düzeltin.
- Tatlıyı buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
- Derin bir kasede süt ve krem şantiyi katı bir kıvam alana kadar mikserle çırpın.
- Buzdolabından çıkardığınız tatlıya krem şantiyi yayın ve petibör bisküvileri üzerine serpiştirin.
- Tatlıyı dikdörtgen şeklinde dilimleyin ve tekrar buzdolabında dinlendirin.
- Dinlendirilen tatlıyı nazikçe spatula yardımıyla rulo şeklinde sarın.
- Paşa sarmasını servise hazır hale getirin, isteğe bağlı olarak üzerine nar taneleri ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun!
"Paşa sarması tarifi" haberi, 20 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.