Orijinal pastane usulü Karaköy poğaçası tarifi

Orijinal pastane usulü Karaköy poğaçası tarifi

İstanbul'un tarih kokan semtlerinden biri olan Karaköy, yalnız tarihi binalarıyla değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de adından söz ettiriyor. Karaköy'ün daracık sokaklarında yürürken burnunuzun direği kırılan o eşsiz poğaça kokusuyla karşılaşmamak mümkün değil.

KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ

KARAKÖY'ÜN SOKAK LEZZETLERİ

İstanbul'un tarih kokan semtlerinden biri olan Karaköy, yalnız tarihi binalarıyla değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de adından söz ettiriyor. Karaköy'ün daracık sokaklarında yürürken burnunuzun direği kırılan o eşsiz poğaça kokusuyla karşılaşmamak mümkün değil. İşte bu enfes kokuları eve taşımak ve bu lezzeti damaklarınızda hissetmek için size Karaköy poğaçası tarifini paylaşıyoruz.

MALZEMELER

250 gram margarin veya tereyağı (Oda ısısında yumuşamış) 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant maya (10 gram) 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı kadar un

YAPILIŞI

  1. Yoğurma kabına ılık sütü mayayı ve şekeri koyup karıştırıp 5 dakika kabarması için bekleyin.
  2. Daha sonra içine yumuşamış margarini veya tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve tuzu ilave edip karıştırın.
  3. Üzerine unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuz biraz daha fazla un isterse ekleyebilirsiniz. Hamuru pürüzsüz olana kadar iyice yoğurun.
  4. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir ortamda 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde yuvarlayın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra poğaçaların üzerine fırça yardımıyla ayrılan yumurta sarısını sürüp çatal ile artı olucak şekilde üstlerine çizik atın.
  7. Tepsi mayası için 20 dakika daha bekletip öncesinden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  8. Pişen poğaçaları ilk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!

 

"Orijinal pastane usulü Karaköy poğaçası tarifi" haberi, 17 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.