Kurumuş ekmekle şahane kebap yapın! Adanalılara taş çıkaracaksınız

Kurumuş ekmekle şahane kebap yapın! Adanalılara taş çıkaracaksınız

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti olan pide, fazla kaldığında çoğu zaman bayatlayarak tüketilmez hale gelir. Ancak bayatlayan pideleri ziyan etmek yerine, onları değerlendirerek muhteşem bir iftar yemeği olan kebaba dönüştürmek mümkün. İşte bu lezzetli dönüşüm için basit bir...

Ramazan sofralarının gözdesi pide, iftar sofralarını süslüyor. Ancak yemek sonrasında arta kalan pideler çoğu zaman bayatlayarak ertesi güne devretmeye meyillidir. Bu durumda, bayat pideleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri de onları kebap haline getirmektir.

İşte bayat pideleri kebap lezzetinde değerlendirmek için basit bir ev yapımı tarif:

MALZEMELER:

• 500 gram dana veya kuzu kıyma
• 2 adet bayat pide
• 1 büyük boy soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
• Tuz
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)

SERVİS İÇİN:

• Maydanoz
• Domates
• Salatalık
• Limon
• Yoğurt veya cacık

YAPILIŞI:

1. Bayat pideleri küçük parçalara ayırın ve bir kaseye alın. Üzerine az miktarda su ilave ederek pidelerin suyu çekmesini sağlayın.
2. Soğanı ve sarımsağı rendeleyin veya ince doğrayın.
3. Bir kasede kıymayı, rendeden geçirilmiş soğanı, sarımsağı, kimyonu, karabiberi, kırmızı pul biberi ve tuzu karıştırın. Karışımı yoğurun.
4. Islattığınız bayat pidelerin suyunu sıkın ve kıymalı karışıma ekleyin. Pide ve kıymayı iyice yoğurun.
5. Karışımı buzdolabında ortalama 30 dakika dinlendirin.
6. Dinlenen karışımdan küçük köfteler yapın ve avucunuzla yuvarlayarak şekil verin.
7. Bir tavada veya ızgarada sıvı yağı ısıtın. Köfteleri pişirin ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar pişirin.
8. Pişen kebapları servis tabağına alın. Yanında ince doğranmış maydanoz, domates, salatalık dilimleri ve limon dilimleri ile servis yapın. Ayrıca yoğurt sosu veya cacık da ekleyebilirsiniz.
9. Sıcak olarak servis edin ve yanında taze ekmek veya pilav ile servis yapabilirsiniz.

Bayat pideleri muhteşem bir kebaba dönüştürerek iftar sofralarınıza farklı bir lezzet katmaya ne dersiniz?

"Kurumuş ekmekle şahane kebap yapın! Adanalılara taş çıkaracaksınız" haberi, 15 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.