Kurban bayramının vazgeçilmez tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor

Kurban bayramının vazgeçilmez tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte kavurma tarifleri de arama motorlarında en çok aratılan tariflerden biri. Peki buzlukta kavurma en taze nasıl saklanır? Bu probleminin yanıtını bu haberimizde açıklıyoruz.

BUZDOLABINDA SAKLANABİLECEK KAVURMA TARİFİ

MALZEMELER:

  • 3 kg dana kuşbaşı et
  • 500 gram kuyruk yağı
  • 3-4 yemek kaşığı tuz

YAPILIŞI:

  1. Kuyruk yağını tencereye alalım. Orta kısık ateşte kıkırdak oluşuncaya kadar ara ara karıştırarak yağların erimesini sağlayalım.
  2. Yağlar eridikten sonra kalan kıkırdakları süzgeç yardımıyla çıkaralım.
  3. Sıcak yağın içine doğranmış kuşbaşı etleri ilave edelim. Üzerini düzeltip tencerenin kapağını kapatalım.
  4. Karıştırmadan 1,5-2 saat kadar pişirelim. Karıştırırsak etler ezilebilir.
  5. Etler piştikten sonra 3 yemek kaşığı tuzunu ilave edelim. Tuzu normal kullandığımızdan fazla olmalı kavurmamızın korunması için.
  6. Tuzu ekledikten sonra hafif karıştıralım. Pişkinliğini kontrol ederek birkaç dakika sonra ocağı kapatalım.
  7. Ilıdıktan sonra dolapta saklayacağımız kaplara yerleştirelim.

 

"Kurban bayramının vazgeçilmez tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor" haberi, 15 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.