Kışın en lezzetli kebabı: Antepliler sofralarından eksik etmiyor!

Soğan kebabı, yüzyılların mirasını modern sofralara taşıyan eşsiz bir lezzet olarak öne çıkıyor; etin, soğanın ve baharatların ustalıkla buluşmasıyla ortaya çıkan bu tarif, kültürün ve geleneğin sofralardaki sıcak sohbetlere ilham veriyor.
Anadolu'nun zengin mutfak kültüründe, zamanla değer kazanan ve tatlarıyla hafızalarda iz bırakan soğan kebabı, hem yerel hem de modern mutfaklarda kendine özgü bir yer bulmuş durumda. Geleneksel tariflerin inceliklerini günümüze taşıyan bu enfes yemek, usta şefler ve ev aşçılarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Şimdi, bu eşsiz lezzetin sırrını ve tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
MALZEMELER
500 gram orta yağlı dana kıyma
500 gram orta yağlı kuzu kıyma
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sosu için:
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağına yakın su
YAPILIŞI
Soğanların iki ucunu da kesin.Soğanın yalnız dışındaki ilk kabuğunu soyun.Bir kabın içine kıymayı, karabiberi ve tuzu alıp 5 dakika süresince yoğurun.Soğanları tepe kısmından bıçakla kesin, ama kök kısmını kesmeyin, soğanlar bir tüm durmalı.Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle köfte şeklini köfte şeklini verin.Köfteleri soğanların içine yerleştirin.Soğan kebaplarınızı fırın tepsisine dizin.Şimdi de soğan kebabının sosunu yapın.Bir kasede nar ekşisini ve suyu güzelce karıştırın.Bu karışımı soğan kebabının üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında ortalama 1 saat kontrollü pişirin.Dilerseniz mahallenizdeki taş fırına verip pişirtebilirsiniz.
AFİYET OLSUN…
"Kışın en lezzetli kebabı: Antepliler sofralarından eksik etmiyor!" haberi, 25 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 25 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.