Karpuz Kabuğundan Lezzet Dolu Reçel!

Karpuz Kabuğundan Lezzet Dolu Reçel!

Karpuz kabuğundan yapılan lezzetli bir reçel tarifiyle, atık kabuklarını değerlendirmek mümkün! Lif, vitamin ve antioksidan dolu bu reçel, karpuzun tadını çıkarmanın yeni yolu olabilir. Artık kabuklar çöpe gitmeyecek!

Karpuz kabuğu reçeli, atık kabukların değerlendirilmesine şahane bir örnek! Bu tarifle, kabukların içerdiği lif, vitamin ve antioksidanlardan faydalanmak mümkün. Artık karpuzun sadece içi değil, kabukları da sofraları süsleyecek. Hem çevre dostu hem de lezzet dolu bir tercih!

Karpuzun atık kabuklarını, değerlendirilmesi gereken bir kaynak olarak görüp, harika bir reçel tarifiyle dönüştürmek müthiş bir fikir. İşte, lezzetli karpuz kabuğu reçeli tarifi:

Malzemeler:
- 350 gram karpuz kabuğu (2-3 dilim)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yarım limon suyu
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su (800 ml)
- 6-7 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım limon kabuğu
- Su (karpuz kabuklarını bekletmek için)

Tarif:
1. İlk olarak, karpuz kabuğundaki kırmızı kısımları bir bıçak yardımıyla çıkarın. Yeşil kısmını da soyarak sadece beyaz kısmı kalacak şekilde hazırlayın. Kabukları küp küp doğrayın ve uygun bir kaba alın.
   
2. Üzerlerine karbonat, limon suyu ve su ilave ederek kabukları bu karışımda 1 saat bekletin.

3. Süre dolunca, kabukları süzgeçten geçirerek temizleyin ve yıkayın.

4. Diğer bir tarafta, tencereye toz şeker, karanfil, tarçın, limon kabuğu ve suyu alarak şerbeti kaynatın.

5. Şerbet kaynadıktan sonra içine hazırladığınız karpuz kabuklarını ekleyin ve yaklaşık 1 saat pişirin.

6. 1 saat sonunda, karpuz kabuğu reçelini isterseniz sıcak olarak kavanozlara doldurun veya soğuduktan sonra taze taze tüketin.

Afiyet olsun! Bu muhteşem tarifle, artık karpuz kabuklarını çöpe atmak yerine, değerlendirerek lezzetli bir reçel elde edebilirsiniz.

"Karpuz Kabuğundan Lezzet Dolu Reçel!" haberi, 31 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 31 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.