Karpatka Tatlısı: Polonya'dan Türk Damaklarına Lezzet Şöleni!

Türk damaklarını cezbeden Polonya'nın meşhur tatlısı Karpatka, vanilya pudingi ve yumuşacık hamuruyla lezzet şöleni sunuyor! Evde kolayca hazırlanabilen bu tarif, enfes bir deneyim vaat ediyor. İşte Karpatka'nın sırrı…
Polonya'nın en sevilen tatlıları arasında yer alan Karpatka, Türk mutfağında da ilgi görüyor. Vanilya pudingi ve yumuşacık hamuruyla damakları şenlendiren bu tatlı, evde kolayca hazırlanabilir. Karpatka'nın eşsiz lezzetini keşfetmeye hazır mısınız? İşte bu lezzetli tatlıyı yapmanın sırrı ve detayları…
Karpatka tatlısı, Polonya mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Vanilya pudingi ve yumuşacık hamuru ile lezzet patlaması yaşatan bu tatlı, basit malzemelerle evde kolaylıkla yapılabilir. İşte tarifi:
Malzemeler:
Hamur için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 5 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 125 gram tereyağı
Krema için:
- 1 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 paket vanilin
- 10-15 adet ahududu
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarif:
1. Hamur için; öncelikle küçük bir tencerede suyu, tuzu ve tereyağını kaynatın. Kaynadığında unu ekleyin ve topaklanana kadar karıştırın. Hamur pişinceye kadar karıştırarak pişirin. Ardından hamuru soğuması için kenara alın.
2. Hamur ılıyınca, içine kabartma tozunu ve yumurtaları ekleyerek hızlıca karıştırın. Hamur homojen olana kadar karıştırın.
3. Hamuru ikiye bölün ve yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba yarısını yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
4. Hamur pişince, kalıptan çıkarıp kenarda soğumaya bırakın. Diğer yarısını da aynı şekilde pişirin.
5. Krema için; tereyağı ve ahududu hariç diğer malzemeleri bir tencereye alarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine streç film kapatıp soğumaya bırakın.
6. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kasede çırpın ve soğuyan kremaya ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
7. Kalıptaki hamurun üzerine hazırladığınız kremayı yayın. Üzerine ahududuları yerleştirin ve diğer hamuru üzerine kapatıp hafifçe bastırın.
8. Hazırladığınız karpatka tatlısını en az 3 saat buzdolabında dinlendirin. Krema sertleştiğinde kalıbı çıkarın.
9. Dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.
Bu tarif, Türkleri de cezbedecek lezzetli bir Polonya tatlısıdır. Afiyet olsun!
"Karpatka Tatlısı: Polonya'dan Türk Damaklarına Lezzet Şöleni!" haberi, 01 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 01 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.