Kan pıhtılaşması riski yüksek olanlar bu meyveden asla yememeli! Uzmanı uyardı

Hiperkoagülabilite, kanın olması gerekenden daha kalın ve yapışkan olması durumudur . Hastalık, kalp krizi veya felçlerin başlıca sorumlusu olan tehlikeli kan pıhtılarının (trombüs) oluşumuna yol açabilir ve bu durum ilaçla tedavi edilir aynı zamanda yeterli beslenmeyle de tedavi edilir.
Doktor kontrolünde bitkisel ilaçlarla kan pıhtılaşması yönetilebilir, ancak bazı bitkiler yüksek dozlarda toksik etki gösterebilir. Konunun uzmanı, doğal besinlerle hiperkoagülabiliteyi düzenleme hakkında tavsiyelerde bulunuyor ve kanın yoğunluğunu evde nasıl kontrol edebileceğiniz konusunda pratik ipuçları veriyor.
Uzman, doğal yöntemlerle kan pıhtılaşmasını tedavi etmekten bahsederken, öncelikli tedavi yönteminin antikoagülan ilaçlar olduğunu belirtiyor. Ayrıca, doktor tavsiyesi ile tedavi sürecine uygun şekilde yaklaşılmalıdır. Bazı bitkiler, özellikle chokeberry, böğürtlen, ısırgan otu, kan pıhtılaşması riski olanlar için önerilmez. Kırmızı et, yağlı yiyecekler, beyaz ekmek ve sigara gibi gıdalardan kaçınılması gerektiği vurgulanıyor.
Araştırmalar, doğru beslenmenin kan pıhtılaşma faktörleri üzerinde kolesterolden daha fazla etkisi olduğunu belirtiyor. Kanın koyulaşmasını önlemek için fermente süt ürünleri önerilmektedir.
Kan pıhtılaşması problemi olanlar için aronya meyvesi tavsiye edilmez çünkü meyve asitleri mide ve bağırsakları tahriş edebilir. Yoğun kan, vücudun oksijen taşıma kapasitesini etkileyebilir. Uzman, bu durumu iyileştirmek için yağlı deniz balıkları, soğuk sıkım keten tohumu ya da zeytinyağı gibi besinlerin tüketilmesini öneriyor. Ayrıca, haşlanmış veya fırında pişirilmiş pancar ve tavuk gibi gıdaların da faydalı olacağı ifade ediliyor.
"Kan pıhtılaşması riski yüksek olanlar bu meyveden asla yememeli! Uzmanı uyardı" haberi, 13 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.