İtalya’da doğdu, Fransa’da ün kazandı! Artık markette aramayacaksınız: İşte gerçek makaron tarifi!

İtalya’da doğdu, Fransa’da ün kazandı! Artık markette aramayacaksınız: İşte gerçek makaron tarifi!

Damakları şenlendirecek, rengarenk ve lezzet dolu makaronlar, evde kolayca yapılabilir! Farklı kremalarla zenginleştirilen bu tarif, tatlı meraklıları için mükemmel bir seçim.

Fransız mutfağının en zarif tatlılarından biri olan makaron, rengarenk görünümü ve nefis aromalarıyla hem göze hem damağa hitap eden bir lezzettir. İtalya kökenli olsa da ününü Fransa’da kazanmış bu özel kurabiye, farklı kremalarla birleştiğinde bambaşka bir tat deneyimi sunar. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz orijinal makaron tarifi.

MAKARON HAMURUNUN HAZIRLANIŞI

İnce çekilmiş şeker ve bademi mutfak robotunda un kıvamına gelene kadar öğütün. Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırparak köpük haline getirin. Toz şekeri azar azar ekleyip çırpmaya devam edin. Elekten geçirdiğiniz bademli karışımı yumurta aklarına ilave ederek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Pürüzsüz kıvam alan hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 170°C fırında, orta rafta yaklaşık 10 dakika pişirin.

resim-2025-02-09-162939825.png

FARKLI KREMA ÇEŞITLERI

Makaronları farklı tatlarla buluşturmak için çikolatalı, fıstıklı, portakallı ve limonlu olmak üzere dört farklı krema hazırlayabilirsiniz.

Çikolatalı krema için kremayı kaynama noktasına getirin, doğranmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın ve buzdolabında soğutun.

Fıstıklı krema için Antep fıstığı ve şekeri mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin, tereyağı ile karıştırıp pürüzsüz hale getirdikten sonra dinlenmeye bırakın.

Portakallı krema için portakal suyu, nişasta ve şekeri pişirin, ayrı bir kapta çırptığınız pasta dolgu kremasına beyaz çikolata ekleyerek bu karışıma ilave edin ve soğumaya bırakın.

Limonlu krema için kremayı ısıtıp beyaz çikolata ile karıştırın, limon suyunu ekledikten sonra buzdolabında dinlendirin.

MAKARONLARI TAMAMLAMA

Fırından çıkan ve soğuyan makaronların arasına hazırladığınız kremalardan sürüp üst üste kapatarak birleştirin. Servis etmeden önce birkaç dakika dinlendirerek daha yoğun bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.

Ev yapımı makaronlarla hem göz alıcı hem de lezzet dolu bir tatlı keyfi yaşamak isteyenler için mükemmel bir tarif!

"İtalya’da doğdu, Fransa’da ün kazandı! Artık markette aramayacaksınız: İşte gerçek makaron tarifi!" haberi, 09 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.