İnek sütünden değil mercimekten yapılıyor: İşte en lezzetli peynir!

İnek sütünden değil mercimekten yapılıyor: İşte en lezzetli peynir!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan peynir, geleneksel olarak inek sütüyle yapılır. Herkes inek sütünden yapılmış peyniri yemeye alışkın olsa da artık peynirde de yeni bir dönem başlıyor. Öyle ki bu peynir inek sütünden değil mercimekten yapılıyor. Üstelik duyan da tadan da inanamıyor.

MERCİMEKTEN PEYNİR YAPIMI

MALZEMELER:

  • 1 su bardağı mercimek
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLIK:

  1. Mercimeği uygun bir kabın içerisine koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyerek 1 gün boyunca bekletin.
  2. Mercimeği süzün ve bol suyla yıkayın.
  3. Bir robot veya blendırdan geçirerek mercimeği püre haline getirin.
  4. Bir tavayı zeytinyağı ile yağlayın ve püre haline getirdiğiniz mercimeği ekleyin.
  5. Karıştırarak kaynatın ve suyunu çekene kadar pişirin, kıvam alıp koyulaşınca ocaktan alın.
  6. Hazırladığınız karışımı uygun bir kaba yayın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  7. Buzdolabına koyarak 1 gün boyunca dinlendirin.
  8. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bu basit tarifle kendi mercimek peynirinizi yapabilir ve sağlıklı bir alternatifle sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

"İnek sütünden değil mercimekten yapılıyor: İşte en lezzetli peynir!" haberi, 08 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.