İki muhteşem tat bir arada! İster baklava, ister şekerpare! En çok bu tüketilecek

İki muhteşem tat bir arada! İster baklava, ister şekerpare! En çok bu tüketilecek

Baklava yufkasının nefis çıtırlığıyla şekerparenin yumuşacık dokusu buluşarak benzersiz bir tat deneyimi sunuyor. Bu iki lezzetin birleşimi, hem görsel olarak büyülüyor hem de damakta eşsiz bir şölen yaratıyor. Mutlaka denemeniz gereken harika bir tarif!

Baklava yufkasının çıtır dokusu ve şekerparenin nefis lezzeti bir araya gelerek harika bir tatlı ortaya çıkarıyor. Eğer hem pratik hem de farklı bir tatlı denemek istiyorsanız, bu tarif tam size göre! Görselliği ve tadıyla sofralarınıza ayrı bir lezzet katacak.

BAKLAVA ŞEKERPARE TARİFİ

Malzemeler:

150 gram tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

2 yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)

5 yemek kaşığı irmik

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı dövülmüş fındık (isteğe göre ceviz de kullanılabilir)

3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin, unun markasına göre değişebilir)

Şerbet İçin:

2 buçuk su bardağı şeker

3 su bardağı su

Çeyrek limon (Şerbeti kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatın ve altını kapatıp soğumaya bırakın)

Sarmak İçin:

10 adet baklava yufkası

Aralarını yağlamak için: 1 dolu yemek kaşığı tereyağı + biraz sıvıyağ

BAYRAMA KAPIŞ KAPIŞ GIDECEK BIR TATLI TARIFI ???? EL AÇMASI CEVIZLI GÜL BAKLAVA TARIFIM

HAZIRLANIŞI:

Şekerpare hamurunu hazırlamak için fındık hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Ardından dövülmüş fındığı ekleyerek karıştırın. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp her birini baklava yufkası büyüklüğünde açın.

Baklava yufkalarını hazırlamak için üç adet yufkayı üst üste koyarak her katı eritilmiş tereyağıyla yağlayın. Açtığınız şekerpare hamurunun üzerine yerleştirin. Daha sonra iki yufkayı daha aynı şekilde yağlayıp üzerine ekleyerek rulo haline getirin. Aynı işlemi diğer şekerpare hamuru için de tekrar edin ve dilimleyin.

Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlıyı 4-5 saat dinlendirerek tüm lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.

Afiyet olsun!

"İki muhteşem tat bir arada! İster baklava, ister şekerpare! En çok bu tüketilecek" haberi, 10 Mart 2025 tarihinde yazılmıştır. 10 Mart 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.