İftarda davet sofrasına yakışır salata! Hem sağlıklı, hem doyurucu!

Doyurucu özelliğiyle dikkat çeken yeşil mercimek, iftar sofralarınızı da taçlandıracak. Kereviz ve yeşil mercimeğin birleşimiyle oluşan bu salata hem sağlıklı, hem lezzetli hem de doyurucu. İşte kerevizli mercimek salatası tarifi…
Mercimek salatası, sağlıklı ve pratik bir öğün arayanlar için ideal bir seçenek. Bu kerevizli mercimek salatası tarifi, zeytinyağı, sarımsak ve sirkenin uyumuyla lezzet bulurken, kereviz yaprağının taze dokusu da salataya harika bir aroma katıyor. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir kerevizli mercimek salatası tarifi!
KEREVİZLİ MERCİMEK SALATASI TARİFİ
GEREKLİ MALZEMELER
1 bardak mercimek3-5 diş sarımsak (isteğe göre)Birkaç dal taze kereviz yaprağı1 tatlı kaşığı tuz (suda haşlamak için)2-3 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı sirke (isteğe göre miktarı artırabilirsiniz)Tuz (salatanın lezzetine göre ayarlanabilir)
HAZIRLIK AŞAMALARI
Mercimeği Hazırlayın
İlk olarak, mercimeği tuzlu suda ıslatın. Gece boyunca bekletmeniz gerekmez; 1-2 saatlik bir süre yeterli olacaktır. Suyunu değiştirip, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Ardından mercimekleri haşlayın. Mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlanmalı, ama fazla haşlanmamalıdır; dağılmamalıdır. Yumuşadığında mercimekleri süzün.Kereviz ve Sarımsak Ekleyin
Mercimekler haşlandıktan sonra, içine bolca dövülmüş sarımsak ve ince ince doğranmış kereviz yaprağını ekleyin. Kereviz yaprağını, mercimeklerin büyüklüğünde ama daha fazla miktarda doğrayarak ekleyin. Bu, salataya taze bir aroma kazandıracaktır.Zeytinyağı ve Sirke Ekleyin
Mercimekler sıcakken, kereviz yaprağının biraz yumuşaması için karıştırmaya devam edin. Sonrasında 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Sirke yerine limon suyu kullanmamanız gerektiğini unutmayın, çünkü sirke, baklagil salatalarına çok daha uygun bir tat verir.Tuzunu Ayarlayın
Son olarak, tuzunu damak tadınıza göre ayarlayın. Kerevizli mercimek salatanız servise hazır!
Salatanın Püf Noktası
Kereviz yaprağını, mercimek hala sıcakken eklemeniz önemli bir püf noktasıdır. Kereviz yaprağı, sıcak mercimek içinde biraz yumuşayacak ve daha lezzetli olacaktır.
"İftarda davet sofrasına yakışır salata! Hem sağlıklı, hem doyurucu!" haberi, 04 Mart 2025 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.