Hızlı ve Pratik Çikolatalı Bohça Böreği Tarifi

Muz ve çikolatanın muhteşem uyumuyla lezzet patlaması! Çay saatlerinizi tatlandıracak, hızlı ve pratik çikolatalı börek tarifi şimdi sofralarınızda! 10 dakikada hazır, tatlı krizlerinize son verin! m
Muz ve çikolata tutkunları için harika bir tarif var! Enfes bir lezzet deneyimi sunan çikolatalı bohça böreği, hızlı ve pratik hazırlanışıyla dikkat çekiyor. Yufkanın içine sürülen çikolata kreması ve muz dilimleri, her lokmada ağızda eriyen bir lezzet sunuyor. Çayınız demlenirken sadece 10 dakikada hazırlanan bu tarif, tatlı krizlerinize son verecek nitelikte. İşte, damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bu tarifin detayları...
Malzemeler:
- 1,5 adet yufka
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı çikolata kreması
- 1 adet muz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarif:
1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın.
2. Un, nişasta, sirke ve sıvı yağı bir kabın içinde karıştırarak bulamaç kıvamına getirin.
3. Yufkanın her tarafına eşit miktarda unlu nişastalı karışımı sürün.
4. Yufkayı bohça şeklinde katlayın ve 4 eşit parçaya bölün.
5. Her bir parçanın ortasına çikolata kreması sürün ve üzerine muz dilimleri yerleştirin.
6. Yufkaları bohça şeklinde sarın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
7. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 15 dakika kadar veya üzeri kızarana kadar pişirin.
8. Fırından çıkan börekleri birkaç dakika dinlendirin ve ardından pudra şekeri serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun!
"Hızlı ve Pratik Çikolatalı Bohça Böreği Tarifi" haberi, 29 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.