Fırında şipşak karışık kızartma tarifi: Diyette bile bol bol yiyebilirsiniz

Evinizi dolduran enfes kokular ve yemek masasında göz alıcı bir renk cümbüşü istiyorsanız, fırında karışık sebze kızartma tam aradığınız şey olabilir. Bu tarif, mevsimin taze sebzelerini kullanarak hem besleyici hem de doyurucu bir yemek sunuyor!
TARİF: FIRINDA KARIŞIK SEBZE KIZARTMASI
MALZEMELER
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 10-12 adet biber (kırmızı, yeşil, sarı)
- 2 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
SOS MALZEMELERİ
- 2 adet rendeden geçirilmiş domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 adet küp şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
YAPILIŞI
Sebzelerin Hazırlanması: Sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek fırın tepsisine dizin.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yumuşayıp kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
Sosun Hazırlanması: Zeytinyağını tavada ısıtın. Sarımsakları ekleyip kavurun. Rendelenmiş domatesleri ilave edin. Şekeri ve baharatları ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun.
Servis: Pişen sebzeleri servis tabağına alın. Üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirin.
NOTLAR
- Bu tarif, sağlıklı ve lezzetli bir sebze yemeği sunmak için mükemmel bir seçenektir.
- Sebzeleri istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz, farklı renkler ve tatlar ekleyerek damak zevkinize uygun bir tarif oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!
"Fırında şipşak karışık kızartma tarifi: Diyette bile bol bol yiyebilirsiniz" haberi, 07 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.