Evde köy lezzeti! Fırında lokum gibi olacak: Bulgurlu tavuk kapama tarifi

Evde köy lezzeti! Fırında lokum gibi olacak: Bulgurlu tavuk kapama tarifi

Lezzetiyle damakları şenlendiren bulgurlu tavuk kapama, hem misafir sofralarına hem de aile yemeklerine çok yakışacak. İşte evinize köy lezzetini getirecek bulgurlu tavuk kapama tarifi...

Türk mutfağının en lezzetli ve doyurucu yemeklerinden biri olan bulgurlu tavuk kapama, hem kolay hazırlanışı hem de besleyici yapısıyla sofralarınıza lezzet katacak! Fırında pişirilen tavuğun enfes tadı, baharatlarla zenginleştirilmiş bulgur pilavı ile birleşiyor. İşte adım adım bulgurlu tavuk kapama tarifi...

BULGURLU TAVUK KAPAMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

1 adet tüm tavuk (parçalanmış)

1,5 yemek kaşığı domates salçası

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı köri

1 yemek kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

5 su bardağı su

1,5 su bardağı pilavlık bulgur

4 adet sivri biber

2 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)

BULGURLU TAVUK KAPAMANIN PÜF NOKTASI

Tavuğu parçalama işlemiyle uğraşmamak için, aldığınız yerde parçalatabilirsiniz.Organik tavuk kullanırsanız, yemeğinizin lezzeti katlanacaktır.Bulguru öncesinden iyice yıkayıp süzmek, pilavın tane tane olmasını sağlar.

BULGURLU TAVUK KAPAMA NASIL YAPILIR?

Düdüklü tencereye zeytinyağını ekleyip, ince doğranmış kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun. Ardından, tavuk parçalarını ilave edip, orta ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Domates salçası ve baharatları ekleyip karıştırın. Beş su bardağı suyu ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika pişirin. Biberleri ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Fırına dayanıklı bir kaba yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. Üzerine doğradığınız biber ve domatesleri koyun. Pişmiş tavukları bulgurun üzerine yerleştirin. Tencerede kalan tüm suyu da bulgurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.

"Evde köy lezzeti! Fırında lokum gibi olacak: Bulgurlu tavuk kapama tarifi" haberi, 19 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.