Evde Çıtır Simit Yapmanın Püf Noktaları

Evde Çıtır Simit Yapmanın Püf Noktaları

Ev yapımı çıtır simitlerin püf noktası açıklandı! İçine eklenen 3 kaşık sirke ve pekmez, simitlerin dışını çıtır çıtır yapıyor. Pratik tarif için tıklayın!

Evde simit yapımının incelikleri paylaşıldı! Sirke ve pekmezle hazırlanan hamurun dışı çıtır, içi yumuşacık oluyor. Tarif, herkesin kolayca deneyebileceği pratik adımlarla dolu. Simit keyfini evde yaşamak isteyenler için harika bir fırsat!

Sokaklarda herkesin zevkle yediği gevrek simitler, dışı çıtır içi yumuşacık lezzetiyle herkesi büyülüyor. Bu keyifli lezzeti evde yapmak ise oldukça pratik! İşte çıtır simitlerin sırrı...

İçerisine 3 Kaşık Sirke Ekleyin

Gevrek simitlerin çıtır çıtır olması için sırrı işin ustasından geldi. İçi yumuşak, dışı ise kavrulmuş ve çıtırtısıyla dikkat çeken bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. Simitlerin tamamen kızarması için dışına pekmez sürmek oldukça önemlidir. Hamurun lezzetini artırmak ve dokusunu mükemmelleştirmek için en az 40 dakika kadar mayalandırılması gerekmektedir. Ayrıca içine eklediğiniz 3 kaşık sirke, dışının çıtırlığının püf noktasıdır.

Simit Tarifi

Malzemeler:

- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un

Üzeri İçin:

- 1,5 çay bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Susam

Yapılışı:

1. Simit yapımına kahvaltıda başlayın. İlk olarak maya, toz şeker, ılık suyu ve sütü içeren bir karışım hazırlayın. Mayayı tamamen çözdürdükten sonra sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
  
2. Karışıma yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile örtüp 30-40 dakika dinlendirin.

3. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparın ve her birini ikiye bölüp uzun yuvarlak şeritler haline getirin. Bu şeritleri iki ucunu birleştirerek simit şekli verin.

4. Bir kapta suyu ve üzüm pekmeziyi karıştırın. Simitleri önce pekmeze ardından suya batırarak susama bulayın.

5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine simitleri aralıklı olarak yerleştirin ve 20 dakika daha mayalandırın.

6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Herkese afiyet olsun!

"Evde Çıtır Simit Yapmanın Püf Noktaları" haberi, 12 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.