Ege'nin Lezzeti: Limonlu Sarımsak Marine Edilmiş Tavuk Souvlaki Tarifi!

Yunan mutfağının lezzetli ikonu: Limonlu sarımsak marine edilmiş tavuk souvlaki tarifiyle sokak lezzetleri evlere taşınıyor! Afiyetle tadını çıkarın!
Yunan mutfağının sokak lezzetlerinden biri olan tavuk souvlaki, limon ve sarımsakla marine edilerek sulu ve yumuşak bir lezzet sunuyor. Zeytinyağı, kekik, bal ve baharatlarla hazırlanan bu tarif, evde kolayca yapılabilir ve sıcak pide, çoban salata ve cacıkla mükemmel bir uyum sağlar. Gözlerinizi kapatarak Ege'nin tadını sofranıza getirin!
Tavuk souvlaki, Yunan mutfağının sevilen sokak lezzetlerinden biridir. İşte, daha sulu ve yumuşak bir sonuç elde etmek için tavsiye edilen tarif:
Malzemeler:
- 900 gram kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü veya tavuk bonfile
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 büyük diş sarımsak, ince kıyılmış
- 2 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı bal
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tane limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
1. İlk olarak tavuğu kilitli bir torbaya koyun ve et tokmağı ile yaklaşık 1,5 santimetre kalınlığında dövün. Daha sonra 5 santimetre uzunluğunda parçalara kesin.
2. Geniş bir kaba zeytinyağı, sarımsak, kekik, bal, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın. Ardından tavuk parçalarını ekleyip karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatın ve minimum 4 saat buzdolabında marine etmek için dinlendirin. Mümkünse 1 gece dinlendirin.
3. Marine edilmiş tavukları şişlere dizin. Eğer tavuk parçaları uzunsa, sıkıştırmadan şişlere geçirin. Şişlere geçirdikten sonra avucunuzun içine alarak parmaklarınızla şekil verin.
4. Izgara tavanızı iyice ısıtın. Bir peçeteyi yağa batırarak tavanın içini yağlayın ve yapışmayı engelleyin. Hazırladığınız tavukları aralıklı olarak tavaya yerleştirin ve pişmeye bırakın. Tavukları maşayla kaldırdığınızda sorunsuzca geliyorsa çevirin, aksi halde biraz daha pişmesi için bekleyin.
5. Tavukların her iki tarafı da piştikten sonra ızgaradan alın ve üzerini kapatarak soğumasını engelleyin. Tavuk souvlaki hazır.
6. Tavuk souvlakileri sıcak pide, çoban salata ve cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
"Ege'nin Lezzeti: Limonlu Sarımsak Marine Edilmiş Tavuk Souvlaki Tarifi!" haberi, 30 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.