Dünya Turu: En İyi Hamur İşi Lezzetleri ve Sırları

Dünya Turu: En İyi Hamur İşi Lezzetleri ve Sırları

Ekmek, kültürler arasında farklı bir tanıma sahip. CNN Travel, dünya genelinde eşsiz hamur işi lezzetlerini bir araya getirdi. Türkiye'den övgüyle bahsedilen simit, dünyanın dört bir yanındaki diğer lezzetlerle birlikte gastronomi dünyasına damgasını vuruyor.

Ekmek, her kültürde farklı bir tanımlamaya sahiptir. Ekmek tarihinde uzman olan William Rubel'e göre, "Ekmek, kültürünüzün ekmek olarak tanımladığı şeydir."

CNN Travel, dünya çapında birçok hamur işi lezzetini bir araya getirerek, bazı kültürlerde "ekmek" olarak kabul edilen özel lezzetleri sıraladı.

1. Türkiye - Simit

Türkiye'de sofraların vazgeçilmezi simit, CNN Travel'ın yazısında övgüyle bahsedildi. Ünlü sokak lezzeti simit için, "Yanmış kabuk, ekmeklere hafif bir tatlılık katıyor" ifadeleri kullanıldı. Simitçilerin sokaklarda dolaşarak satış yapma geleneğinin azaldığına dikkat çekilirken, simit tezgahlarının popülerliğinin arttığı belirtildi.

2. Bangladeş - Luchi

3. Brezilya - Pão de queijo

4. Kanada - Montreal bagel

5. Şili - Marraqueta

6. Çin - Shaobing

7. Etiyopya - Injera

8. Ermenistan - Lavaş

9. Fransa - Baget

10. Gürcistan - Khachapuri

Her biri kendi kültüründen izler taşıyan bu eşsiz hamur işleri, gastronomi dünyasında farklı lezzetler arayanlar için birer başyapıt niteliğinde.

"Dünya Turu: En İyi Hamur İşi Lezzetleri ve Sırları" haberi, 20 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.