Dışarıda yediğinize pişman olmayın! Hazır yufkayla lahmacun yapmak şaşırtıcı derecede kolay!

Lahmacun, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak, hamur yoğurma ve mayalama süreci gözünüzü korkutuyorsa, hazır yufkayla pratik bir şekilde evde lahmacun yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte hem kolay hem de lezzet garantili bir tarif!
Dışarıda yediğimiz o lezzetli, çıtır lahmacunları evde yapmak aslında düşündüğünüz kadar zor değil. Üstelik hazır yufka kullanarak hem zamandan tasarruf edebilir, hem de pratik bir şekilde bu lezzeti yakalayabilirsiniz. Özellikle yoğun iş temposuna sahip olanlar ya da çocuklu aileler için mükemmel bir seçenek. İşte hazır yufkadan yapılan lahmacun tarifi...
MALZEMELER
3 adet yufka
Sosu için:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
250 gram kıyma
2 adet soğan
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet kapya biber
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Lahmacun böreğinin iç harcını hazırlamakla başlayalım. Mutfak robotuna kıymayı hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım. Son olarak kıymayı da ekleyerek güzel bir harç elde edelim. Yağlı kağıt serili tepsiye bir yufkayı serelim, kenarlarının dışarıda kalmasına dikkat edelim. Ardından tüm malzemeleri karıştırarak sosumuzu hazırlayalım. Sosu yufkaların üzerine dökelim ve diğer iki yufka için de aynı işlemi uygulayalım. Son olarak iç harcı en üste koyarak, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra, ilk sıcağının çıkması ve rahatça dilimlenmesi için üzerine bir bez örterek 10 dakika bekletelim. Hafif ılınan lahmacun böreğimizi dilimleyerek servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
"Dışarıda yediğinize pişman olmayın! Hazır yufkayla lahmacun yapmak şaşırtıcı derecede kolay!" haberi, 27 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 27 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.