Cunda’ya gitmeye gerek yok: İşte Cunda ezmesi tarifi!

Cunda’ya gitmeye gerek yok: İşte Cunda ezmesi tarifi!

Tatil cenneti Cunda'da yediğiniz lezzetleri tatmak için kilometrelerce yol kat etmenize gerek kalmadı. Bu tarifi satmak isteyen soluğu sizin kapıda alacak. Mezelerin şahı balıkların ayrılmaz teyzesi Cunda ezmesi sizi kendine hayran bırakacak. İşte Cunda ezmesi tarifi!

CUNDA EZMESİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 200 gr lor peyniri
  • 150 gr ceviz içi
  • 200 gr çökelek
  • 50 gr tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 4 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Dereotu
  • Maydanoz (isteğe göre)

CUNDA EZMESİ NASIL YAPILIR?

  1. Dereotunu yıkayın ve birkaç parçaya kesip kenara alın. Dereotu dışındaki tüm malzemeleri blendera alın ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çektirin.

  2. Hazırladığınız karışımı doğrudan servis tabağına alıp üzerini dereotu ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

  3. Orijinal Cunda ezmesi için, hazırladığınız harçtan parçalar kopartın ve avcunuzda yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın.

  4. Hazırladığınız topları servis tabağına alın ve üzerine dereotu serpiştirerek servis edin.

"Cunda’ya gitmeye gerek yok: İşte Cunda ezmesi tarifi!" haberi, 14 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.