Çıtır çıtır patates kızartması aslında hiç de zor değilmiş! İçine 1 kaşık eklemeniz yeterli!

Patates kızartması, özellikle fast food sevenlerin vazgeçilmezi olan bir lezzet. Fakat çıtır çıtır, altın rengi patatesleri evde yapmak bazen zor olabilir. Peki, bu çıtırlığı nasıl elde ederiz? İşte çok konuşulacak o yöntem...
Patates kızartması, neredeyse herkesin sevdiği bir atıştırmalıktır. Ancak, tam anlamıyla çıtır çıtır bir patates kızartması elde etmek için bazı dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu önemli ipuçlarından biri ise patateslerin içine sirke eklemektir. Evet, doğru okudunuz! Sirke, patateslerin dışını mükemmel şekilde kıtır hale getirirken, içini ise yumuşacık yapar.
PATATESLERİN İÇİNE 1 KAŞIK SİRKE EKLEMENİZ YETERLİ
Peki, sirkenin patates kızartmalarında bu kadar etkili olmasının sırrı nedir? Sirke, patateslerin nişastasını dengeleyerek kızartma sırasında daha az yapışkanlık oluşturur. Asidik yapısı sayesinde ise patateslerin dış kısmını daha hızlı pişirir ve kıtır hale gelmesine yardımcı olur. Bu sayede patateslerin dışı altın rengini alırken, içi de daha yumuşak ve lezzetli olur.
Sirke ekleme işlemi oldukça kolaydır. Patatesleri soyduktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Ardından bir kabın içine su ve birkaç damla sirke ekleyin. Patatesleri bu sirkeli suya koyarak yaklaşık 30 dakika bekletin. Bu süreçte patateslerin nişastası suya geçecek ve kızartmanın çıtırlığını artıracaktır. Son olarak patatesleri iyice kurulayarak sıvı yağa atın ve altın rengini alana kadar kızartın.
"Çıtır çıtır patates kızartması aslında hiç de zor değilmiş! İçine 1 kaşık eklemeniz yeterli!" haberi, 17 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 17 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.