Canan Karatay : En sağlıklı eti açıkladı!

Beslenme konusunda önerileriyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı son açıklamada pastırmanın pişmemiş et olduğunu belirterek, kuzu, keçi ve av hayvanlarından elde edilen pastırmanın en sağlıklı et olduğunu söyledi.
Beslenme konusundaki önerileriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, pastırmanın pişmemiş et olduğunu belirterek en sağlıklı etin pastırma olduğunu ifade etti. Karatay'a göre, kuzu, keçi ve av hayvanlarından elde edilen pastırma, diğer pişmiş etlere göre daha sağlıklı. Pastırmanın içerdiği yüksek protein, demir, çinko ve B vitaminleriyle kas gelişimine, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve enerji seviyesinin artmasına katkı sağladığını belirtti. Prof. Dr. Canan Karatay'ın pastırmanın faydalarını vurguladığı açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı buldu.
PASTIRMA FİYATLARI CEP YAKIYOR
Canan Karatay'a göre en sağlıklı et olan pastırmanın fiyatları ise tüketicilerin bütçesini zorlayabiliyor. Özellikle zincir marketlerde, kilosunun 1000 TL'ye yaklaştığı ifade ediliyor.
PASTIRMA, FAYDALARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR
Pişmemiş bir et türü olarak tezgahlarda yerini alan pastırma, yüksek protein içeriği ile dikkatleri çekiyor. İçerdiği protein sayesinde kas gelişime sağladığı katkı nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Bunun yanı sıra demir ve çinko açısından zengin olması nedeniyle vücut direncinin artmasını da sağlar.
Pastırmanın içinde bulunan antioksidonlar, vücudu hastalıklara karşı koruyarak bağışıklık sisteminin güçlenmesinde de önemli bir rol oynar. Ayrıca içerdiği vitaminler nedeniyle önemli bir enerji kaynağıdır.
"Canan Karatay : En sağlıklı eti açıkladı!" haberi, 26 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.