Bu Ramazan bu lezzeti denemeyen bin pişman! İşte Ankara tava tarifi

Bu Ramazan bu lezzeti denemeyen bin pişman! İşte Ankara tava tarifi

Kuzu eti ve arpa şehriyenin enfes uyumuyla hazırlanan Ankara Tava, geleneksel lezzetler arasında özel bir yere sahip. Peki, bu eşsiz yemeği evde yapmanın püf noktaları neler? İşte lezzet garantili Ankara Tava tarifi ve servis önerileri!

Ankara'nın derin mutfak kültüründen çıkan ve başkentten adını alan Ankara Tava, Türk mutfağının en benzersiz tatlarından biridir. Geleneksel olarak kuzu eti ve arpa şehriyenin harika birleşimiyle yapılan bu yemek, uzun yıllardır sofralarımızda kendine sağlam bir yer bulmuştur. Özellikle davet yemeklerinde ve özel günlerde tercih edilen Ankara Tava, lezzeti kadar doyuruculuğuyla da dikkat çeker. Peki, bu nefis yemeği evde yapmak mümkün mü? Tabii ki! İşte, tüm incelikleriyle Ankara Tava tarifi...

MALZEMELER

400 gr kuzu kuşbaşı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 adet yeşil biber

2 su bardağı arpa şehriye

4 su bardağı sıcak su (800 ml)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriye kavurmak için)

650x344-ankara-tava-tarifi-1603358602658.webp

YAPILIŞI

Ankara Tava için öncelikle soğanı yemeklik doğrayalım. Ardından yeşil biberi yıkayıp içini çıkararak küçük küçük doğrayalım. Sarımsakları da ince ince doğrayalım. Isıttığımız tencereye kuşbaşı etlerimizi alalım ve etlerin rengi değişene kadar karıştırarak pişirelim. Rengi dönünce tencerenin kapağını kapatıp, etlerin suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim. Etler suyunu çekmeye başlayınca, üzerine sıvı yağ ve doğranmış soğanları ekleyip güzelce kavuralım. Sonrasında biber ve sarımsakları ekleyerek kavurmaya devam edelim. Mevsimindeyseniz domates de ekleyebilirsiniz. Domates salçası, kimyon, karabiber ve sıcak suyu ekledikten sonra yemeğimizi pişmeye bırakalım.

Pilav için uygun bir tencereye sıvı yağı alalım, üzerine şehriyeleri ilave edip rengi dönene kadar kavuralım. Şehriyeleri, etin üzerine aktaralım ve tuzunu da ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak pilavı suyunu çekene kadar pişirelim. Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım ve tencerenin üzerine kağıt havlu örterek 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Süre bitiminde Ankara Tava'yı güzelce karıştırarak servis edebiliriz.

Afiyet olsun!

"Bu Ramazan bu lezzeti denemeyen bin pişman! İşte Ankara tava tarifi" haberi, 04 Mart 2025 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.