Bol ekşili ve bol soslu kısır severler Hatay usulü deneyin: Hatay kısırı tarifi

Bol ekşili ve bol soslu kısır severler Hatay usulü deneyin: Hatay kısırı tarifi

Hatay mutfağının eşsiz tatlarından biri olan ekşili kısır, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Hatay'ın zengin mutfak kültürünün bir yansıması olan bu özel tarif, sofralara adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Peki Hatay kısırı nasıl yapılır?

ENFES HATAY KISIRININ TARİFİ

MALZEMELER:

  • 6 çay bardağı esmer bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 150 ml. zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı nar ekşisi
  • 1 demet maydanoz (doğranmış)
  • 8 dal taze soğan (doğranmış)
  • 1 demet taze nane (doğranmış)

YAPILIŞI:

  1. Geniş bir kap veya tepsiye bulgur, biber ve domates salçası, kimyon ve isotu ekleyin.
  2. Ellerinizi ıslatın ve malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurun.
  3. Bulguru sıcak su ile şişirip yumuşatmadığımız için ellerinizi ara ara ıslatıp bulguru bu şekilde yumuşatın.
  4. Zeytinyağı ve nar ekşisini de ekleyip yoğurmaya devam edin.
  5. Bulgur yenebilecek kıvamda yumuşadığında maydanoz, taze soğan ve taze naneyi ekleyin.
  6. Tüm malzemeleri birbirine karışan kısırı marul yapraklarının üzerine koyarak servis edebilirsiniz.

"Bol ekşili ve bol soslu kısır severler Hatay usulü deneyin: Hatay kısırı tarifi" haberi, 15 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.