Bildiğiniz baklavaları unutun! Bu kez fıstık yerine frambuaz var!

Bildiğiniz baklavaları unutun! Bu kez fıstık yerine frambuaz var!

Tatlı sevenler için sıradan baklava tariflerinden sıkıldıysanız, frambuazlı baklava tam size göre! Geleneksel baklavanın çıtır dokusu, SuperFresh Frambuazın mayhoş tadı ve Antep fıstığının aromasıyla birleşerek, sofralarınıza eşsiz bir lezzet katacak.

Geleneksel baklavanıza farklı bir dokunuş eklemek isterseniz, frambuazlı baklava tarifini mutlaka denemenizi öneririz. SuperFresh Frambuazın taze ve hafif ekşi tadı, baklavanın çıtır hamuru ve Antep fıstığının zengin aromasıyla mükemmel bir uyum sağlıyor. Ayrıca, birkaç basit adımda kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, özel günlerde sofralarınıza şıklık katacak.

FRAMBUAZLI BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler:

Baklava İç Harcı İçin:

1,5 su bardağı SuperFresh Frambuaz

6 adet SuperFresh Milföy Hamuru

1/2 çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı nişasta (mısır veya buğday)

1/2 çay bardağı su

1,5 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı

Şerbet İçin:

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

1/2 limonun suyu

Üzeri İçin:

2 yemek kaşığı file Antep fıstığı

Çilekli Şekersiz Baklava Tarifi

FRAMBUAZLI BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Şerbeti Hazırlayın: Bir tencereye toz şeker ve suyu alıp karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip karıştırarak ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Frambuazlı İç Harcı Hazırlayın: Bir sos tenceresine SuperFresh Frambuaz, su, toz şeker ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte karışım koyulaşana kadar pişirin, sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Milföy Hamurunu Hazırlayın: SuperFresh Milföy Hamurlarını derin dondurucudan çıkarıp oda sıcaklığında yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından, üzerine un serpip tezgaha alın. İki milföy hamurunu birleştirip, merdane ile ince şekilde açın.

Baklavayı Hazırlayın: Soğuyan frambuazlı harcı açtığınız hamurun üzerine yayarak, üzerine çekilmiş Antep fıstığını serpin. Rulo şeklinde sarın ve eşit dilimlere ayırın.

Pişirme ve Şerbetleme: Dilimlediğiniz baklavaları önceden ısıtılmış 185 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra 10 dakika bekleyip, soğuyan şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün.

Üzeri İçin: Son olarak, file Antep fıstığını baklavanın üzerine serpiştirerek servis edin.

Frambuazlı baklavanız hazır! Görselliği ve lezzetiyle fark yaratacak bu tatlıyı afiyetle yiyebilirsiniz.

"Bildiğiniz baklavaları unutun! Bu kez fıstık yerine frambuaz var!" haberi, 07 Mart 2025 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.