Berat Kandili’ne özel nefis kandil simidi tarifi! Tadına bakan pastaneden alındığını sanacak!

Berat Kandili’ne özel nefis kandil simidi tarifi! Tadına bakan pastaneden alındığını sanacak!

Berat Kandili, affın, bereketin ve manevi huzurun gecesi… Bu özel gecede sevdiklerinize ikram edebileceğiniz mis gibi kandil simitleri yapmak ister misiniz? Üstelik pastanelerden aldıklarınız kadar lezzetli, hatta belki daha bile güzel!

Kandil gecelerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kandil simidi, mahlep kokusu, kıyır kıyır dokusu ve susamlı çıtır yüzeyiyle damakları şenlendirir. Pastanelerdeki lezzeti aratmayan bu simidi evde katkı maddesi olmadan hazırlamak mümkün mü? Kesinlikle!

İşte mutfağınızı pastaneye dönüştürecek, sevdiklerinize gururla ikram edebileceğiniz enfes ev yapımı kandil simidi tarifi…

MALZEMELER

125 gr oda ısısında tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı kaşığı sirke

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un ( 200 ml bardakla )

Üzerine sürmek için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susamlı yapmak için;

1 adet çırpılmış yumurta

1 tatlı kaşığı pekmez

Yarım su bardağı su

maxresdefault-001.jpg

YAPILIŞI

Bir karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, sirke, yumurta, tuz, toz şeker ve mahlebi ekleyerek güzelce karıştırın. Unu kontrollü şekilde, azar azar ekleyerek yoğurun ve hamurun kıvam almasını sağlayın. Üzerini örtüp bir süre dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun çubuklar haline getirin. İki ucunu birleştirerek halka şekli verin ve uçlarını iyice yapıştırın. Çörek otlu yapmak isterseniz, üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizgiler attıktan sonra çörek otu serpiştirin.

Tamamen susama batırmak için ise bir kasede yumurtayı çırpın, içine yarım su bardağı su ve bir tatlı kaşığı pekmez ekleyip karıştırın. Halkaları önce bu karışıma, ardından susama bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kandil simitlerini soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

AFİYET OLSUN...

"Berat Kandili’ne özel nefis kandil simidi tarifi! Tadına bakan pastaneden alındığını sanacak!" haberi, 13 Şubat 2025 tarihinde yazılmıştır. 13 Şubat 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.