Anadolu'nun Leziz Kahvaltı Köşesi: Kaygana Tarifiyle Sofralarınızda Şölen Başlasın!

Anadolu'nun Leziz Kahvaltı Köşesi: Kaygana Tarifiyle Sofralarınızda Şölen Başlasın!

Anadolu'nun enfes lezzeti kaygana, kahvaltı sofralarınızı şenlendiriyor! Yumuşacık dokusu ve doyurucu içeriğiyle damakları şenlendiren kaygana tarifi burada!

Anadolu'nun zengin mutfak kültüründen çıkan bir lezzet, kaygana! Yumurta, un, süt ve yeşilliklerle hazırlanan bu enfes tarif, kahvaltı sofralarınıza keyif katıyor. Hem kolay hazırlanışıyla hem de doyurucu tadıyla gününüze enerji veriyor. İşte, damakları şenlendiren bu Anadolu lezzetinin tarifi ve detayları!

İşte kaygana tarifi:

Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Maydanoz
- Dereotu
- Yeşil soğan (isteğe bağlı)
- Tuz

Yapılışı:
1. Unu, sütü ve bir tutam tuzu bir karıştırma kabında iyice karıştırın, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
   
2. Karışıma yumurtaları ekleyin ve homojen bir hale gelene kadar çırpın.

3. İnce doğranmış maydanoz, dereotu ve yeşil soğanı (tercihinize bağlı olarak) yumurta karışımına ekleyin ve tekrar çırpın.

4. Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve orta ateşte yağı kızdırın.

5. Kızgın yağın üzerine hamurdan bir kepçe dökün ve hamuru tavaya yayarak ince bir tabaka halinde yayın.

6. Alt tarafı kızarana kadar pişirin, ardından spatula yardımıyla çevirerek diğer tarafını da kızartın.

7. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın, gerektiğinde tavaya bir miktar daha yağ ekleyebilirsiniz.

8. Pişen kayganaları servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun!

"Anadolu'nun Leziz Kahvaltı Köşesi: Kaygana Tarifiyle Sofralarınızda Şölen Başlasın!" haberi, 06 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 06 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.