50 yıllık turşucu gizli malzemeyi açıkladı! Meşhur turşucu tam 85 çeşit turşu satıyor

Herkes turşu yapar ama herkes lezzetli turşu yapamaz. Peki lezzetli turşunun püf noktaları neler? 50 yıla yakın süredir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, kendi lezzet sırrını açıkladı.
Turşu Türk mutfağının vazgeçilmez en önemli besinlerinden biridir. Kışın özenle hazırlanan turşular sofralara gelirken çoğu kişi turşusunun kıvamını tutturamaz. Bu kıvamı yakalamakta o kadar kolay değil. Peki turşu yapımı nasıl, püf noktaları neler? 50 yıla yakın süredir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, gizli sırrını açıkladı. Bu malzeme turşunuzun kıvamını bal gibi yapacak. Lezzetin sırrı asıl burada. Turşu yapmadan önce kesinlikle bunu yapın. İşte turşu yapımının püf noktaları ve turşu yapımı tarifi...
TURŞU YAPACAKLAR DİKKAT! LEZZETİN SIRRI BURADA
Kayseri'de dükkanı bulunan ve 50 senedir turşuculuk yapan Bayram Ali Aydoğan, senelerdir yaptığı ve hiç şaşmadığı lezzetinin sırrını açıkladı. Turşunun lezzetinin önemli olduğunu ifade eden Aydoğan, Turşu kurulurken malzemelerin yerli olmasına da dikkat edilmeli." dedi. Kış aylarının gelmesiyle turşu hazırlıkları başlarken bu püf nokta ile turşularınız şahane olacak.
50 YILLIK TURŞUCU GİZLİ MALZEMEYİ AÇIKLADI
Turşunun birçok hastalığa iyi geldiğini ve kışın hasta olmamak için de turşu içilebileceğini belirten Aydoğan, kendi doğal ilacını paylaştı. Herkesin turşuda el lezzeti ve kurma şeklinin farklı olduğunu söyleyen Bayram Ali Aydoğan, "1974’ten beri bu işi yapıyorum. Şu anda 85 çeşit turşum var. Evlerinde turşu yapmak isteyen vatandaşlara önerim de turşuluk malzemeleri güzelce temizledikten sonra bidonlara doldurup özellikle üzüm sirkesi ve kaya tuzu ile kuracaklar. Lezzetli olması için kaya tuzu, sarımsak ve maydanoz koymalılar. Yalnız kurulacak turşu malzemesinin de yerli olması lazım, turşu da silolu malzeme olmaz. Yerli salatalık, acur, kelek bunların hepsi olur. Herkesin kendi kurma şekli var tabi. Herkesin kurması bir olmaz. Herkesin kendi el lezzeti ve damak tadı önemli burada. Kışın hasta olmamak için de turşu içilebilir. Turşu içilirse nezle grip olmaz. Turşu hazımsızlık, iştahsızlık ve bulantıya çok iyi gelir. Turşu içen kişi de sağlıklı ve sıhhatli olur" dedi.
TURŞUNUN FAYDALARI NELER?
Probiyotik Bakterilerin Kaynağı: Turşu, bağırsak sağlığını destekleyen probiyotik bakterilerin kaynağıdır. Sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Vitamin ve Mineraller: Turşu, fermente edilen sebzelerin içerdiği vitamin ve mineralleri muhafaza eder. Özellikle C vitamini, B vitaminleri ve K vitamini içeriği yüksektir. Antioksidanlar: Turşu, doğal antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlarına karşı korumada yardımcı olur. Düşük Kalorili ve Lifli: Turşu, düşük kalorili bir atıştırmalık seçeneği sunar ve aynı zamanda lif içeriği yüksektir. Bu, kilo kontrolüne yardımcı olabilir ve tokluk hissini artırabilir. Tatlı Krizini Azaltır: Turşu, tuzlu ve ekşi tadıyla tatlı krizini azaltabilir. Sağlıklı bir alternatif olarak tatlı ihtiyacınızı kontrol altına alabilirsiniz.
"50 yıllık turşucu gizli malzemeyi açıkladı! Meşhur turşucu tam 85 çeşit turşu satıyor" haberi, 19 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir.
