250 gram etle yapabileceğiniz bu tarifle Kahramanmaraş mutfağının eşsiz lezzetini keşfedin!

250 gram etle yapabileceğiniz bu tarifle Kahramanmaraş mutfağının eşsiz lezzetini keşfedin!

Kahramanmaraş mutfağının uzun yıllardır sofralarda özel bir yeri olan acem pilavı, köklü bir lezzet geleneğine sahiptir. Geleneksel yöntemlerle yapılan bu benzersiz tarif, hem damakları şenlendiriyor hem de kültürel mirası yaşatıyor. Hazır mısınız, bu lezzet yolculuğuna çıkmaya?

Anadolu mutfağı, her yudumunda bir hikâye barındıran tariflerle zengin. Bu eşsiz lezzetlerden biri de Kahramanmaraş’ın vazgeçilmezi olan acem pilavı. Bol malzemeli, doyurucu ve damakta kalıcı bir tat bırakan bu pilav, sadece bir yemek değil, aynı zamanda derin bir geleneğin mirası. Peki, bu enfes lezzetin sırrı nedir? İşte hem sofralarınıza hem de ruhunuza hitap edecek acem pilavı tarifi...

MALZEMELER

250 gram kuşbaşı et

2-3 adet havuç

2 bardak pirinç

1 adet büyük boy soğan

Tuz

Sıvı yağ

Birkaç damla limon suyu

5e1c4f310f2544125445c13c.webp

YAPILIŞI

Etimizi bir tencereye alıp üzerine biraz su ekliyoruz ve çok düşük ısılı bir şekilde pişmeye bırakıyoruz. Bu arada, pirinçlerimizi kaynar suyla ıslatıp bekletiyoruz. Etler suyunu çekip piştikten sonra, üzerine yağ ve ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz. 3-5 dakika kavurduktan sonra, uzun uzun doğradığımız havuçları da ekliyoruz ve birkaç dakika daha kavuruyoruz. Kavrulmuş havuçların üzerine iki kase kadar kaynar su ekliyoruz ve pilavımızın tuzunu ayarlıyoruz. Ayrıca birkaç damla limon da sıkarak pilavımızın beyaz kalmasını sağlıyoruz. Pilavın suyu kaynadığında, önceden ıslatıp yıkadığımız pirinçleri ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Pilav suyunu çektiğinde, dinlenmesi için bekletiyoruz.

Afiyet olsun…

"250 gram etle yapabileceğiniz bu tarifle Kahramanmaraş mutfağının eşsiz lezzetini keşfedin!" haberi, 08 Mart 2025 tarihinde yazılmıştır. 08 Mart 2025 tarihinde de güncellenmiştir.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.